Doorgaan naar artikel
What Type of Shoes Should Be Worn in a Kitchen?

Alles wat u moet weten over antislipschoenen voor keukenwerk

on

Misschien vindt u het geen probleem als uw keukenpersoneel schoenen draagt die ze zelf gekozen hebben, van hun favoriete merk. Hoewel ze er misschien geweldig uitzien, zijn deze schoenen niet geschikt voor de verschillende gevaren in de keuken, zoals een gladde vloer en vallende voorwerpen. Hier vindt u alles wat u moet weten over het vinden van de juiste antislipschoenen voor keukenwerk. We bespreken het volgende:

 

 

 

Waarom zijn antislipschoenen van belang?

In werkelijk elke sector vormen uitglijden en vallen de belangrijkste oorzaak van ongelukken op het werk in Europa. Al wordt er maar een klein beetje gemorst, het kan leiden tot een ernstig ongeluk voor het personeel. Dus juist in drukke keukens zijn veiligheidsmaatregelen van belang.

 

De gezondheid en het welzijn van uw personeel valt onder uw verantwoordelijkheid en u moet de noodzakelijke stappen nemen om te zorgen dat zij veilig kunnen werken. Letsel of ongelukken kunnen tot juridische problemen leiden als u voorschriften voor gezondheid en veiligheid negeert.

 

Als u een risicobeoordeling heeft uitgevoerd, realiseert u zich hoe gevaarlijk de vloer kan zijn als het druk is. Als u dat niet hebt gedaan, lees dan onze tips over waar u moet beginnen als het om risicobeoordelingen van veiligheid in de keuken gaat.

 

Niet alle schoenen zijn gemaakt voor een gladde ondergrond dus wanneer u schoenen voor uw personeel kiest, kies dan voor modellen met antislipzolen. Deze schoenen zijn voorzien van een effectieve buitenzool en zorgen dat uw personeel te allen tijde veilig kan werken en op de been blijft.

 

Waarom is uw functie van belang bij de keuze van schoenen?

Er is niet één schoen die perfect is voor elk personeelslid. Koks, obers en managers hebben allemaal te maken met verschillende gevaren en zij hebben schoenen nodig die passen bij hun specifieke behoefte. Koks hebben bijvoorbeeld meer te maken met vallende voorwerpen en hebben daarom schoenen nodig met stalen neuzen erin.

 

Obers offeren vaak hun comfort op door stijlvolle schoenen te dragen. Er zijn genoeg schoenen verkrijgbaar die tegelijk bescherming bieden en er goed uitzien. Wie zegt dat voeten pijn moeten doen in modieuze serveerschoenen?

 

Praat met uw keukenpersoneel om te bepalen met welke gevaren zij te maken hebben en kies aan de hand daarvan schoenen voor hen. Het kan erg warm worden in een keuken, dus koks vragen u wellicht om schoenen met ventilatie, zodat hun voeten koel en droog blijven.

 

Misschien beseft u dat sommige personeelsleden regelmatig te maken hebben met gevaren zoals hete vloeistof, zware voorwerpen en natte oppervlakken. Zou het kunnen dat zij specifieke veiligheidsschoenen nodig hebben waarmee hun voeten te allen tijde beschermd worden?

 

Wat is het verschil tussen het gewone en veiligheidsschoenen?

Veiligheidsschoenen beschermen de drager beter tegen de gevaren waaraan zij in de keuken blootstaan. Veiligheidsschoenen zijn speciaal ontworpen volgens Europese normen en ze zijn antislip, comfortabel en gaan lang mee.

 

Veiligheidsvoorzieningen zoals prikbestendigheid, TripGuard en stalen neuzen zorgen te allen tijde dat de tenen van de drager worden beschermd tegen alle mogelijke gevaren. Gewone schoenen lijken misschien wel bestand tegen al die gevaren, maar als het gaat om gevaren als vallende messen, bieden ze niet dezelfde essentiële bescherming.

 

Uw bedienende personeel draagt misschien graag modieuze gewone schoenen van hun favoriete merk, maar dan hebben ze meer kans op zere voeten aan het eind van de avond. Ondanks hun levensduur en duurzaamheid moeten ook veiligheidsschoenen vervangen worden en u moet altijd bedacht zijn op schade, zoals algemene slijtage.

 

Onze favoriete antislipschoenen voor keukenwerk

Een van onze favoriete antislipschoenen voor keukenwerk is Finn. Finn balanceert perfect tussen comfort en bescherming en is ideaal voor mannelijke koks die de hele dag op de been zijn.

 

 

Finn is waterbestendig en biedt superieure antisliptractie om uitglijden en vallen te voorkomen. Ze zijn waterbestendig zodat voeten warm en droog blijven, maar ook stijlvol en zullen beslist in de smaak vallen bij uw koks.

 

Voor vrouwelijke koks en de vrouwelijk keukenpersoneel zijn wij erg blij met Bloodstone, vanwege de waterbestendigheid en extra demping. Met belangrijke veiligheidsvoorzieningen als TripGuard kan uw personeel de hele dag veilig werken.

 

 

Dankzij het lichtgewicht schuim is elke stap licht en gemakkelijk, zelfs aan het einde van een drukke werkdag. Bloodstone is OB-gecertificeerd en heeft een tapse buitenzool om het risico van struikelen tot een minimum te beperken bij verplaatsingen tussen verschillende soorten vloer.

 

In sommige industriële keukens zijn zwaar uitgevoerde schoenen verplicht om het personeel te beschermen tegen zware voorwerpen en vallende messen.

 

 

Gusto81 is waterdicht, prikbestendig, bestand tegen verstopping en zorgt ervoor dat uw personeel de hele dag veilig op de been blijft. Deze schoenen zijn gemaakt met een stalen veiligheidsneus en TripGuard en bieden elke uitdaging het hoofd die de werkdag kan brengen.

 

Deze schoen voldoet aan de nieuwste Europese voorschriften en heeft veiligheidscertificeringen zoals CE en S3. Als u niet zeker weet wat deze certificeringen betekenen of waarom ze belangrijk zijn, lees dan onze handige gids.

 

Er is heel veel waaraan u moet denken bij het zoeken naar de juiste antislipschoenen voor keukenwerk, maar we kunnen u prima op weg helpen.

 

Het vinden van de juiste antislipschoenen

Download vandaag nog onze catalogus voor meer informatie over antislipschoenen en voor hulp bij het zoeken naar het perfecte ontwerp voor uw keukenpersoneel. Onze catalogus geeft u een overzicht van welke schoenen bij welke gevaren in de keuken passen, en helpt bij het vinden van de perfecte schoenen voor uw specifieke keuken. Download de catalogus vandaag nog met behulp van de link hieronder.

 

 

 

 

Related Posts

What should Chefs wear in a kitchen?: The Shoes For Crews checklist
March 22, 2024
Geschikte kleding voor koks in de keuken: de SFC-checklist

Wat moeten koks dragen wanneer ze in de keuken werken? Een jasje, een broek, maar wat nog meer? Bekijk onze...

Lees verder
The 7 Most Common Warehouse Hazards and How to Reduce Your Risk
March 14, 2024
7 veel voorkomende veiligheidsproblemen in magazijnen en hoe je deze kunt oplossen

Het werk in een magazijn kan soms gevaarlijk zijn zonder de juiste voorzorgsmaatregelen en als er geen correcte voorschriften worden...

Lees verder
Drawer Title

By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyse site usage, and assist in our marketing efforts.

vergelijkbare producten

Compare Your Items (3 Items)

Samsung Galaxy S22 Ultra

  • Color:Black

$ 899.99 $ 999.99 10% off

Add to Cart

+ Add Product

Performance