Doorgaan naar artikel
The 7 Most Common Warehouse Hazards and How to Reduce Your Risk

7 veel voorkomende veiligheidsproblemen in magazijnen en hoe je deze kunt oplossen

on

Het werk in een magazijn kan soms gevaarlijk zijn zonder de juiste voorzorgsmaatregelen en als er geen correcte voorschriften worden gehanteerd. Er zijn diverse veiligheidsproblemen waarmee magazijnmedewerkers elke dag worden geconfronteerd; sommige zijn ernstiger dan andere, maar ze kunnen allemaal leiden tot ernstige ongelukken als ze verkeerd worden aangepakt.

 

Lees verder voor informatie over de zeven meest voorkomende problemen en hoe deze eenvoudig kunnen worden aangepakt.

 

Uitglijden, struikelen en vallen

Uitglijden, struikelen en vallen gebeuren vaak op het werk in veel plaatsen, en in magazijnen is dat niet anders. Hoewel dit een van de problemen is die vrij gemakkelijk kunnen worden opgelost, komen ze toch vaak voor. Zorg dat er in jouw magazijn geen dozen, papieren of losse materialen staan of liggen waar jij en je collega's over kunnen vallen.

 

Slecht verlichte plaatsen, een niet-productieve indeling en onnodige traptreden zijn ook belangrijke factoren die bijdragen aan het aantal keren dat mensen uitglijden, struikelen of vallen. Gemorste vloeistoffen en natte of vochtige vloeren zijn ook gevaarlijk.

 

Draag antislipschoenen om dat gevaar te voorkomen zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je tijdens je werk op de vloer terecht komt. Veiligheid begint per slot van rekening op de vloer. Die schoenen zitten ook de hele dag lekker aan je voeten en zorgen voor ondersteuning.

 

Zware apparatuur

Tijdens het werk in een magazijn kom je waarschijnlijk vaak in contact met zware machines die je helpen bij je werk. Over het algemeen zijn deze machines mechanische pickers waarmee je materialen uit de hoogste rekken kunt halen zonder het risico van vallen of letsel, wat het resultaat kan zijn als je het zelf probeert.


Je hebt dan een training gehad in het juiste gebruik van die machine en na een poosje weet je precies hoe het moet. Je moet wel uitkijken dat je het niet te gemakkelijk gaat opvatten, juist omdat je denkt dat je wel weet hoe je de machine moet gebruiken. Die houding is gevaarlijk en kan gemakkelijk tot letsel leiden.

 

Brand

Brand in het magazijn wordt vaak vergeten omdat voorkomen zo gemakkelijk is, maar komt nog steeds voor. Het kan rampzalig uitpakken als er brand uitbreekt in jouw fabriek, maar dit kan vaak worden voorkomen. Controleer of in jouw magazijn de juiste brandblussers zijn geplaatst en of ze duidelijk worden aangegeven.


Het is beste om geen onbeschermde bedrading in het magazijn te laten lopen. Dit creëert niet alleen struikelgevaar, maar kan ook brand veroorzaken. Probeer ook om ontvlambare vloeistoffen altijd meteen weer op te ruimen.

 

Zware materialen

Zware materialen kunnen ongelukken veroorzaken, dus het is belangrijk dat je bijzonder goed oplet wanneer je deze verplaatst. Er moet voldoende training worden gegeven in het op juiste wijze verplaatsen van zware materialen, dus het is belangrijk om rekening te houden met deze training en geen loopje te nemen met de veiligheidsmaatregelen.

 

Vallende voorwerpen

In een heleboel magazijnen zijn de artikelen tot aan het plafond opgestapeld. Soms is het moeilijk om een rek goed te vullen wanneer het buiten bereik ligt en dan wordt het wel eens te zwaar beladen. Dit leidt meestal tot breken en instorten van het rek, waardoor dan allerlei artikelen van grote hoogte naar beneden komen. Als iemand hierdoor wordt geraakt, veroorzaakt dat grote schade en ernstig letsel.

 

Voorwerpen moeten altijd op de juiste manier worden gestapeld, met de zware artikelen onderaan en de lichtere bovenop.

Bewegende voertuigen

Afhankelijk van de afmetingen van het magazijn zijn er allerlei voertuigen die er op elk moment rondrijden. Dit zijn meestal vorkheftrucks, die, als ze door de verkeerde persoon of nonchalant worden bestuurd, ongelukken kunnen veroorzaken.


Bewegende voertuigen kunnen een probleem veroorzaken als ze een hoek omgaan of door de gangen heen en weer rijden. Zorg dat uitsluitend mensen die daarvoor zijn opgeleid, de voertuigen besturen en dat zij altijd hun aandacht bij hun werk hebben.

 

Persoonlijke veiligheidsuitrusting

Het is noodzakelijk om de juiste werkkleding te dragen bij het werk in een magazijn. Als je de verkeerde of geen veiligheidskleding draagt, vraag je gewoon om problemen.

Je moet bijvoorbeeld altijd handschoenen dragen om je handen te beschermen bij al het tillen en verplaatsen wat je dan doet.

Ook veiligheidsschoenen zijn een onmisbaar onderdeel van je veiligheidskleding. Je bent de hele dag op de been, dus zorg dat je geschikte schoenen koopt die je hele lichaam steun geven. Ze moeten ook verschillende veiligheidsvoorzieningen hebben en gecertificeerd zijn voor bescherming tegen gevaren tijdens je werk.

 

 

We adviseren X1100N81, de waterdichte veiligheidslaars die niet geperforeerd kan worden. Deze is voorzien van stalen neuzen en een buitenzool met een hoog profiel om uitglijden, struikelen en vallen tot een minimum te beperken, zodat je al vanaf de grond veilig bent.

 

Meer informatie over veiligheid in magazijnen

Verlies magazijnveiligheid nooit uit het oog. Je moet altijd je aandacht erbij houden wanneer je aan het werk bent Als je niet zeker weet waar je op moet letten of je meer hierover wilt lezen, download dan onze gratis allesomvattende gids over veiligheid en reële gevaren in het magazijn.

 

 

Related Posts

What should Chefs wear in a kitchen?: The Shoes For Crews checklist
March 22, 2024
Geschikte kleding voor koks in de keuken: de SFC-checklist

Wat moeten koks dragen wanneer ze in de keuken werken? Een jasje, een broek, maar wat nog meer? Bekijk onze...

Lees verder
4 reasons slip resistant shoes are vital for the food industry
February 29, 2024
4 redenen waarom antislip schoenen essentieel zijn voor de voedselindustrie

Lees verder

Drawer Title

By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyse site usage, and assist in our marketing efforts.

vergelijkbare producten

Compare Your Items (3 Items)

Samsung Galaxy S22 Ultra

  • Color:Black

$ 899.99 $ 999.99 10% off

Add to Cart

+ Add Product

Performance