Doorgaan naar artikel
What should Chefs wear in a kitchen?: The Shoes For Crews checklist

Geschikte kleding voor koks in de keuken: de SFC-checklist

on

Gaat u beginnen met een nieuwe baan in de keuken? Dan moet u het juiste uniform kopen. Als u in een warme, drukke keuken werkt, krijgt u waarschijnlijk dagelijks te maken met vlekken en spetters. Die knalrode tomatensaus belandt op de een of andere manier altijd op een schone koksjas. Bekijk onze checklist om de juiste kleding en schoenen te vinden:

 

Koksjas: zwart of wit?

Het valt niet altijd mee om het juiste jasje voor in de keuken te vinden. De meeste werkgevers vinden zowel zwarte als witte koksjassen prima, maar vraag het altijd na voordat u er een gaat kopen. Een witte koksjas is een risico als u tomatensaus- of soep gaat maken. Daarom kiezen sommige koks voor zwart. Maar ook daarop kunnen bepaalde vlekken goed zichtbaar zijn, bijvoorbeeld van roomkaas, bloem of suiker. Wat is nu de juiste keuze?

 

De belangrijkste aandachtspunten bij de aankoop van een jas zijn een losse pasvorm en ademend materiaal, zoals katoen, om u koel te houden tijdens een lange dienst. Wanneer u werkt met warme gerechten die snel de keuken uit moeten, kunt u al snel een warm en plakkerig gevoel krijgen. Kies daarom voor een lichtgewicht shirt om u koel te houden tijdens lange diensten.

 

Zakje voor een pen

Zoek een jas met een zakje op de mouw of borst. U bent constant in beweging, dus het is fijn om een pen bij de hand te hebben voor als u snel iets moet opschrijven of een bestelling moet aanpassen. Het is niet handig als u moet zoeken naar een pen terwijl die eerste gang snel de keuken uit moet.

Broek: zwart, geruit of zelfs gestreept?

Ook hier geldt: vraag het aan uw werkgever voordat u een geruite of gestreepte koksbroek koopt. Sommige werkgevers vinden het onprofessioneel, andere maakt het niet uit. Er zijn koksbroeken in alle vormen en maten. Investeer in een broek met een losse, ruime pasvorm. Het is belangrijk dat u zich goed kunt bewegen en dat de broek ademend is.

 

Cargobroeken met zakken aan de pijpen zijn ook handig, omdat u er belangrijke dingetjes als pennen en schone proeflepels in kunt bewaren. Werken in de keuken is iets heel anders dan werken op kantoor. U moet bepaalde belangrijke spullen bij u kunnen dragen.

Koksmuts of haarnetje?

Als u lang haar hebt, moet u het vastbinden om te voldoen aan de gezondheids- en veiligheidseisen. Werken in de keuken is al zwaar genoeg. Niemand zit te wachten op klanten die hun eten terugsturen vanwege een haar (uw haar!) in hun gerecht. Doe navraag bij uw werkgever en maak uw keuze uit het brede aanbod aan koksmutsen.

 

  • Toque blanche (Frans voor ‘witte hoed’): de typische koksmuts waar iedereen aan denkt bij het beroep kok. Deze witte muts is een favoriet onder koks en houdt haar uit uw ogen. 
  • Skullcap: dit hoofddeksel heeft de vorm van een bakblik en is ideaal voor kortere kapsels. De skullcap blijft goed op uw hoofd zitten en komt tot aan de oren.
  • Elastische koksmuts: een lossere muts met elastische opening, waardoor u lang haar kunt wegstoppen in de muts. Deze muts bedekt de volledige haarlijn. 
  • Hoofddoek: ideaal voor lang en kort haar. De hoofddoek is een soort grote sjaal die u om het voorhoofd slaat en achter op uw hoofd kunt vastbinden.
  • Haarnetje: snel en gemakkelijk. Een haarnetje lijkt misschien een beetje saai vergeleken met de toque blanche, maar is wel effectief. Stop altijd wat extra haarnetjes in uw zak, voor het geval u uw koksmuts een keer vergeet.

 

Zakdoek

Een kleine zakdoek is geen vereiste in de keuken, maar wel handig om in uw zak te hebben. Aangezien u in een warme omgeving werkt, is het fijn om af en toe wat zweet weg te vegen met een zakdoek. Was de zakdoek wel regelmatig.

Antislipschoenen

U hebt de juiste schoenen nodig om optimaal te kunnen presteren op werk. In de keuken loopt u het risico te vallen of uit te glijden wanneer er op de grond wordt gemorst. Zorg ervoor dat uw voeten beschermd zijn, zeker wanneer er wordt rondgelopen met hete pannen en scherpe messen.

 

Koks kunnen het beste kiezen voor duurzame antislipschoenen om ongelukken te voorkomen en hun voeten te beschermen. Klompen zijn populair onder keukenmedewerkers omdat ze eenvoudig kunnen worden schoongemaakt. Klompen van Shoes For Crews zijn gemakkelijk schoon te maken, duurzaam, antislip, waterbestendig en extra comfortabel dankzij de stevige ondersteuning. Zo komt u die lange diensten, waarbij u voortdurend op uw voeten staat, wel door.

Op zoek naar de ideale antislipschoenen voor koks? Download onze gratis koopgids hieronder.

 

 

 

 

Related Posts

The 7 Most Common Warehouse Hazards and How to Reduce Your Risk
March 14, 2024
7 veel voorkomende veiligheidsproblemen in magazijnen en hoe je deze kunt oplossen

Het werk in een magazijn kan soms gevaarlijk zijn zonder de juiste voorzorgsmaatregelen en als er geen correcte voorschriften worden...

Lees verder
4 reasons slip resistant shoes are vital for the food industry
February 29, 2024
4 redenen waarom antislip schoenen essentieel zijn voor de voedselindustrie

Lees verder

Drawer Title

By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyse site usage, and assist in our marketing efforts.

vergelijkbare producten

Compare Your Items (3 Items)

Samsung Galaxy S22 Ultra

  • Color:Black

$ 899.99 $ 999.99 10% off

Add to Cart

+ Add Product

Performance