Je restaurantkeuken krijgt veel te verduren op een dag. Het personeel rent er overal rond, drankjes en sauzen morsen, en voedselresten dragen bij aan de rommel. De vloer is een broedplaats voor veel bacteriën, dus het is belangrijk dat je hem elke dag goed schoonmaakt. Keukenvloeren in restaurants staan bekend als vet en glad, dus hoe meer je eraan kunt doen, hoe beter. Hier is een gemakkelijke manier om vet van de vloer te verwijderen.
Het Schoonmaakproces
Je denkt misschien: "Hoe moeilijk kan het zijn om een vloer schoon te maken?" Dat hangt allemaal af van hoe grondig je bent en wat je schoonmaakstandaarden zijn. Maar het proces kan worden opgesplitst in drie eenvoudige stappen:
- Veeg de vloer schoon.
- Meng anti-slip reiniger en vetverwijderaar om de lagen vet van de vloer te verwijderen.
- Mop de vloer met zeven liter water gemengd met 300 ml sterke bleekmiddel en laat het opdrogen in de lucht.
Het is echt zo simpel. Maar om de beste resultaten te behalen, moet je grondig werken en het proces elke nacht herhalen. Voeg wekelijks deze extra stap toe om ervoor te zorgen dat de vloer zo schoon mogelijk is:
- Neem een harde borstel en schrob de vloer met het bovenstaande mengsel. Als je de vloer goed hebt geschrobd, neem je je mop en ga je de vloer nog een keer over met de mop om de schoonmaakresten te verwijderen en de laatste resten op te vangen.
Vet Verwijderen
Laten we stap twee van het proces verder verkennen.
Dit is een cruciale stap om de vloer visueel schoner te maken. Nadat je de vetverwijderaar en vloerreiniger over de vloer hebt verspreid, zou je al veel minder vet moeten zien. Als je dat niet ziet, raden we aan het proces nog een keer te herhalen. Je moet al het vet van de vloer verwijderen, anders wordt de vloer niet goed gemopt en zal het nooit helemaal schoon zijn.
Het complete proces om vet te verwijderen is:
- Vul de mopemmer met zeven liter warm water en meng 300 ml sterke bleekmiddel.
- Verspreid het mengsel over de vloer met een schone mop.
- Neem de harde borstel en geef de vloer een grondige schrobbeurt om het laatste vet te verwijderen.
- Houd het gebied 15 minuten nat. Gebruik langzaam de mop om het volledige gebied dat je behandelt over te gaan.
- Spoel het mengsel af met een schone mop en laat het opdrogen in de lucht.
Schoen op de afbeelding: Roma 81
Behandel Je Tegeloppervlak
Door verschillende schoonmaakmiddelen en vetverwijderaars aan je tegels toe te voegen, moet je ze misschien behandelen om ze te beschermen en slipbestendig te houden. Er zijn verschillende vernissen en oliën die je kunt kopen om je vloer te behandelen, maar zorg ervoor dat je de juiste koopt voordat je de vloer beschadigt met een verkeerde aankoop. Dit hoeft niet elke week te worden gedaan - we raden aan je vloer eens per maand te behandelen.
Wees Geduldig
Hoewel je meteen verschil zou moeten zien, is het ook een kwestie van geduld en regelmatige routine. Vetdeeltjes blijven hangen rond de friteuses en andere apparatuur en het bouwt zich geleidelijk op. Laat de chemicaliën ongeveer 10 minuten werken nadat je ze op de vloer hebt aangebracht. Dit zal je helpen meer vetophoping te verwijderen en zorgen voor betere grip op de vloer.
Je Veiligheidscultuur
Je kunt niet simpelweg vertrouwen op het elke avond schoonmaken van je vloer om jou en je collega’s veilig te houden. Je moet een veiligheidscultuur in stand houden vanaf de grond op, letterlijk!
De belangrijkste manier om veilig te blijven op je werk in het restaurant is door slipbestendige schoenen te dragen. Op deze manier kun je je volledig concentreren op productiviteit en hard werken zonder je zorgen te maken dat je ooit op de vloer zult eindigen, mogelijk gewond raakt en tijd van werk moet nemen. De juiste schoenen houden je de hele shift op de been en bieden ondersteuning om te voorkomen dat je gewrichten en botten pijn doen.
Alle medewerkers, van nieuwe starters tot keukenveteranen, moeten zich bewust zijn van de potentiële gevaren die zich in de keuken kunnen voordoen. Als je team allemaal op dezelfde pagina zit en dezelfde gevaren kan herkennen, is de kans op ongevallen kleiner. Dat is goed nieuws voor iedereen.
Naast het herkennen van de gevaren, moet elke medewerker de juiste veiligheidsschoenen krijgen. Keukens kunnen gevaarlijk zijn als je niet de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Er zijn gevaren om elke hoek. Door je personeel, van je schoonmakers tot chefs, uit te rusten met waterdichte, slipbestendige, duurzame en gemakkelijk te reinigen schoenen, kun je ervoor zorgen dat je personeel altijd veilig is, de productiviteitsniveaus zo hoog mogelijk blijven en de beste praktijken in de industrie behouden blijven.
Ontdek Meer Over Slipbestendige Schoenen
Slipbestendige schoenen zijn een must als het gaat om het rennen over vette keukenvloeren in restaurants. Het is van vitaal belang dat je werkschoenen jou en je team beschermen tegen de specifieke gevaren die jouw functie in de keuken met zich meebrengt. Download onze gratis gids voor het kiezen van slipbestendige schoenen voor op het werk om meer te ontdekken hieronder.